Nieuwjaarswandeling 26 januari 2020

Begon de dag nog wat somber met mist en een spatje regen, knapte het in Lage Vuursche al gauw op en hebben we mogen genieten van de zon. We waren met een behoorlijke groep mensen en een zevental honden. Dit jaar waren de blondjes in de meerderheid. Ze waren met zijn vieren tegenover 3 zwartblondjes. Het gezelschap was zeer sociaal, er is niet éénmaal een onvertogen woord gevallen. Ook natuurlijk niet onder de bazen. Sociale hond, sociale baas!

Dit jaar kregen we wederom een keer wat aanvulling van een klein roedeltje honden. Hier werd positief op gereageerd vanuit beide roedels en toen de labradorroedel haar weg vervolgde, waren er zelfs hovawarts die meende bij deze roedel maar aan te sluiten. Dit loste zich gelukkig snel op. Wat kaas al niet kan doen.

We mochten dit jaar ook weer een aantal hovawart geïnteresseerden welkom heten bij onze wandeling en zij hebben gedurende de wandeling een goede indruk van het ras gekregen. Tijdens de wandeling konden zij de hovawart ervaren en tevens bij verschillende eigenaren vragen naar hun ervaringen.

Tijdens de korte stop werden uiteraard weer wat groepsfoto’s geschoten. Echter waren de hovawarts dit keer niet echt fotogeniek en lieten zich van hun beste kant zien, de achterkant!!

 

 

Gelukkig liet één van de bazen van zo’n fotogenieke hovawart zich wel heel goed op foto vastleggen. Uiteraard konden we tijdens deze korte pauze weer genieten van heerlijke wafels die Christel voor ons had meegebracht.

 

 

 

 

 

Enkele hovawarts hebben ook nog genoten van de waterpartijen in dit bos.

Na de wandeling werd een deel van de honden na een lekkere slobber water in de auto gelegd en anderen hebben mee genoten buiten onder de overkapping. Nu was het tijd om de inwendige mens nog een beetje te verwennen en gezamenlijk nog wat na te babbelen. De wandelaars konden allemaal genieten van een lekker kopje koffie of thee waarvoor ze een waardebon hadden gekregen. Maar velen hebben bij het Theehuis ook nog lekker genoten van een lunch. We hebben heerlijk buiten kunnen zitten, want de temperatuur kwam zelfs nog boven de tien graden uit.

De laatste vertrokken pas richting huis rond 15 uur. Dus we mogen weer terugkijken op een geslaagd evenement.

Zie voor de overige foto’s, de Foto’s pagina.