James vom Wildweibchenstein

James vom Wildweibchenstein is geboren op 9 september 2017 in een mooi stadje in Duitsland. James is bij ons opgegroeid met zijn beste vriend Akim, een Hovawart van 7 jaar oud, die hem heeft geleerd om de beste hond ter wereld te zijn. Langzamerhand werd James een echte Hovawart met een eigenwijs, zelf verzekerd maar ook zeker een trouw karakter. Tegelijkertijd is hij erg liefdevol en aanhankelijk in het gezin waarin hij erg verwend wordt. Hij houdt erg veel van werken en van zijn baasje blij maken. Vanaf zijn puppy jaren trainen we een paar keer per week en hebben we elke sport geprobeerd die mogelijk is voor een Hovawart. Nu zijn we aan het trainen voor Obedience, Hoopers en Detectie, waar James met veel zin naartoe gaat om lekker hard te werken en dat wordt ook terug gezien bij zijn behaalde resultaten.

Hij heeft een rustig en evenwichtig karakter en is neutraal naar andere mensen toe, hoewel hij het wel kan waarderen als hij lekker geaaid wordt door kinderen of volwassenen. James is ook erg waaks en samen met Akim hebben wij de beste beveiliging die je maar kan wensen. Hij heeft een dikke, glimmende, diepzwarte lange vacht met mooie aftekeningen en heeft donkere ogen. James is een prachtige, middelgrootte compacte reu die zeer geliefd is bij verschillende keurmeesters op shows. Hij is geen fan van shows, maar wanneer hij de ring in moet om zijn ras te vertegenwoordigen, laat hij altijd zijn beste kanten zien.

De gezondheid van James is uitstekend, wat wordt bevestig door alle testen die we hebben gedaan. James heeft HD A/A, DM N/N, Locus D/D, eyes free en thyroid normal. Compleet schaargebit.

Ook heeft James twee gedragtesten zonder moeite doorlopen, zo heeft hij de MAG test plus bij de HCN en de fokgeschiktheids test bij de HRN gedaan.

Voor meer informatie of vragen over James kunt u mailen naar tutaev@gmail.com of contact opnemen met de fok commissie van HRN. Ook is James te vinden op Facebook, Instagram en working-dog.

Behaalde titels: NL Jeugd Kampioen, NL Kampioen, Swiss Champion, Luxemburg Champion, International Champion, Anw. Dt. Ch. VDH, Anw. Dt. Ch. RZV, Anw. Dt. Ch. HZD, Anw. Dt. Ch. HC, Anw. Hovawart Clubchampion (2022)

James vom Wildweibchenstein
James vom Wildweibchenstein

Moeder: Gatia vom Wildweibchenstein

Vader: Arnie Cerchovske Hvozdy

Roepnaam: James

Eigenaar: Natalija Baklanova-van Kooij