Imax vom Wildweibchenstein

Mijn naam is Imax vom Wildweibchenstein, mijn baasjes vonden dat te sjiek en hebben mij dus maar gewoon Baloe genoemd. De keurmeesters vinden mij maar een middelgrote hond, maar met mijn 69 cm en 39 kilo kom ik toch vaak imponerend over. Als een van mijn soortgenoten mij wat agressief bejegent, keer ik ze de rug toe en ga de confrontatie niet aan. Ik ben een echte sociale knuffelbeer, de kinderen in mijn buurt willen altijd met mij kroelen. Mijn baasjes hebben mij geleerd om dan plat te gaan liggen, zodat ik ze niet omver loop en eerlijk is eerlijk, die handjes die over mijn buik strelen vind ik heerlijk!

Ik ben ook al een aantal keer naar een show geweest, waar de keurmeester me van alle kanten bekijkt en betast. Ik loop dan zo mooi mogelijk en wordt door mijn vrouwtje dood geknuffeld als ze hoort dat ik weer UITMUNTEND mooi ben! Maar het liefst loop ik toch door de bossen. En als ze daar dan ook nog iets verstoppen en ze mij vragen om het op te speuren is het helemaal feest. Dan krijg ik snoepjes en lieve woordjes als ik het weer voor hun voeten gooi!

In de 4 gehoorzaamheidscursussen die we hebben gedaan, blonk ik ook al steeds uit. "Beste van de groep" zeiden ze altijd. Ik heb mijn baasjes al vaak trots gemaakt. En toen ik in maart 2019 slaagde voor de zware Duitse ZTP was het helemaal feest. Vrouwtje in tranen, van vreugde natuurlijk omdat ik het zo goed had gedaan. Maar we waren dan ook al een aantal keren op een plek geweest waar ik in de arm van een man moest 'bijten'. Tegenwoordig gaan we 1 keer per week naar de behendigheidsles waar ik over van alles heen mag springen en rennen.

In onze tuin lopen nog meer viervoeters: 40 Griekse landschildpadden. Gekke trage beesten, maar ik vind ze toch stiekem wel leuk. Vaak sta ik neus aan neus met ze, ik moet dan wel diep bukken. Maar o wee, als iemand de tuin in komt die ik niet vertrouw: dan kan ik flink tekeer gaan. "Je bent een goede waakhond", hoor ik ze dan zeggen. Maar er staat ook niet voor niets 'WART' in mijn rasnaam. Gelukkig weet niemand dat ik toch niets doe. Tot nu toe is het eigenlijk ook nog niet nodig geweest.

En nu vinden ze het ook nog tijd worden dat ik voor nakomelingen ga zorgen. Spannend allemaal, maar er zal best ergens een leuk maatje rondlopen met wie dat gaat lukken.

Meer info op mijn eigen website

geboren 3 september 2016

Moeder: Gatia vom Wildweibchenstein

Vader: Kathorgal van't Beversnest

Roepnaam: Baloe

Eigenaar: Carry Coppes