Nartan

Nartan is een forse maar atletisch gebouwde hovawartreu. Hij heeft wat minder aftekening, maar heeft een imponerend en correct type. Hij heeft een prachtig donker oog, neen sterke rug en een goede dikke vacht.

Qua karakter is Nartan zeer zelfverzekerd en beschikt hij over een uitermate stabiel karakter met het voor de hovawart bekende eigenzinnig randje. Hij heeft de gewenste territoriumdrift en weet dit rustig maar duidelijk over te brengen door zijn houding. Op wandelingen of bijeenkomsten met andere honden houdt hij zonder enige ophef met zijn houding de hele groep in het gareel.

Nartan is beslist niet fel en is tolerant, maar heeft bewezen er wel degelijk te staan als het echt moet. Hij is nergens bang voor en trekt zich nergens wat van aan. Hij is enthousiast en levendig en vindt het heerlijk om actief bezig te zijn. Hij kan zich als een heerlijke clown gedragen.
Daarnaast is hij plezierig en gemakkelijk in omgang en naar mensen gedraagt hij zich vriendelijk en neutraal. Zonder enige ondersteuning laat hij zich rustig en zelfverzekerd door keurmeesters en dierenartsen betasten/onderzoeken en ook in omgang met kinderen gedraagt hij zich rustig en tolerant. Zijn enthousiasme bewaart hij echter voor de mensen die hij goed kent.

Nartan beschikt over een zeer goede gezondheid en is ook op wat oudere leeftijd nog steeds topfit. Hij is dagelijks meerdere uren actief met wandelen, spelen, trainen of lopen naast de fiets.

Nartan staat als dekreu beschikbaar voor passende teven via de Hovawart Rasvereniging Nederland. Bij interesse en/of voor meer informatie kan contact opgenomen worden via k.prinsen6@upcmail.nl.

nartan-stand

Geboortedatum: 16-04-2009
Schofthoogte: 71 cm
Gewicht: 46 kg

Moeder: Mountain Dew Dera Gwynnaeth

Vader: Bolek Vom Kahltal

Naam: Nartan

Eigenaar: K.Prinsen

Behaalde titels

                  Veteranen Wereld Winner 2018

Veteranen Winner 2017

Nederlands Kampioen

Nederlands Veteranenkampioen